Followers

About Me

My photo
Subang, Shah Alam, Malaysia

Adzlily Zuhaira - S.P.I.E.S Motivasikan Diri

Baru - baru ni Dottie join satu seminar ni yang dianjurkan oleh Kerajaan Negeri Selangor.
Program percuma siap bagi tidur hotel lagi.. Quality Hotel Shah Alam .. 2117. tingkat 21 bilik no 17 .. 
hee.. sejuk gila ! semuanya free .. bagus kan ??
Program yang memberi manfaat sebenarnya kepada kita tentang realiti kehidupan yang sebenar
dan memotivasikan diri kita yang semakin jauh daripada Allah s.w.t ..


so Dottie nak share sikit pengisian - pengisian program yang dapat Dottie ambil :


1) " Always baca Bismillah, Always tangan kanan "


2) Allah berfirman "Aku akan jadi, apa yang kau fikirkan" ..soo always think positif lah ye :)


3) "As long you forget Allah, I will not forget you !" cuba anda fikirkan.. siapa yang akan ungkap ayat ini ?? YUP !! tepat ! SYAITAN will not forget you, if you forget Allah s.w.t .. take care of its


4) if korang nak tengah makan , mesti lah tgn tangan right ? so.. bila nak ambil air. korg cmfrm guna tgn kiri coz tgn kanan kotor .. 
so " Amek tangan kiri, tampoh tgn kanan "


5) " Jadikan masalah sebagai pengajaran Hidup "


6) " Sayang Allah you x kan Down , when you sayang manusia, you down , kerana manusia x perfect "


7)  " Think others " fikir org lain


8)  " Walk the Talk "


9) 3 Jenis hati 
   - Ikhlas
   - lembut terhadap manusia
   - takut hanya pada manusia


10) Try "cakap yang positif.." coz otak korg sebenarnya lebih peka pada ayat positif .. if korg nak ckp something.. macam ni.. Dottie bg contoh sikit . Jangan cakap "  I don't want to be late " but korg cakap
 " I want to be early " see ?? nampak mcm sama jer mksud.. 


11) " Ya Allah .. thank you for the gift of my life today. Today is the best day of my life ! Alhamdulillah ! Allahuakbar ! " sentiasa korg fikir bahawa hari ini hari paling best dalam hidup korg time awal2 pagi walaupun korg x tau ape yang akan jadi pada petang malam dan sebagainya :)


12) " Ya Allah , I'm so happy and grateful for the abundance that is Coming to me everyday.. Alhamdulillah ! Allahuakbar ! " bersyukurlah :)


13) " Menjadi orang yang bermagnet " haha ! macam pelik bunyi right ? nak tulis panjang sgt... dia lebih kurang macam korg try jadi org yang boleh beri manfaat kepada org lain.. try buat org tertarik dgn sikap positif korg.


14) " What you give, you get back "


15) " It all comes back to you "


16) " Akhirat depan Mata | Dunia dibawah Dagu " makna - dunia ini hanya sementara. yang penting akhirat . patut kita kejar akhirat ,, coz dunia tiada apa yang boleh membantu kita disana hanya Amalan kebaikan bukannya harta ..


17) " Try your best !! "


18) " There are no Accident ! " means.. x ade kebetulan dalam apa saja yang berlaku.. coz. Allah dah tetapkan segalanya ...


19) " Back to Basic  " - ikut ajaran Agama




so.. adalah info - info yang secara x langsung korg dapat dari Dottie ary ni... hehehe. tapi bawah ni ada lagi yang Dottie nak tulis.. Yang ni kata kata yang diungkap oleh penulis buku "KUASA KEPIMPINAN AL-FATEH" iaitu Ustaz Syaari Ab Rahman .. 


Al-Fateh ni seorang raja yang muda dan cekap pandai macam macam lah .. korg boleh baca dgn lebih lanjut kat sini  http://www.iskandarfateh.com/ ..


" Kalau nak berjaya , hafal Al-Quran 


" From Zero, Become Hero "


" Bridging the past and future .. "


" Melaksanakan tugas sebagai HAMBA Allah "


" Melaksanakan tugas sebagai KHALIFAH Allah "


That's all about the sharing :)

No comments:

Post a Comment